Lansare de carte

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 17 iunie 2019, începând cu ora 17:00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului de poezie „Culori şi alte culori” (cu titlul original „Colori e altri colori”), de Fabrizio Dall’Aglio. Evenimentul se desfăşoară la iniţiativa Editurii Eikon din Bucureşti şi a Asociaţiei Culturale Limes în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Televiziunea Română – Studioul Craiova.

Alături de Fabrizio Dall’Aglio, care va dialoga cu publicul și va acorda autografe, în cadrul evenimentului vor lua cuvântul Petrişor Militaru şi Eliza Macadan, care a tradus şi îngrijit volumul „Culori şi alte culori”.

Fabrizio Dall’Aglio s-a născut în 1955 și este autorul mai multor volume de poezie apreciate de critică şi recompensate cu premii literare în Italia. Operele sale au fost traduse în limbile spaniolă şi engleză.

Volumul „Culori și alte culori” a apărut inițial în Italia, în 2014. Ediția în limba română are o prefaţă semnată de Dante Maffìa şi a primit, în 2015, prestigiosul premiu literar Camaiore. O selecție de poezii din volumul „Culori şi alte culori” a fost publicată în revista „Poezia” de la Iaşi şi a fost inclusă ulterior și în antologia de poezie italiană contemporană „În corp de val”, publicată la Editura Eikon în 2017.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *