Colocviile Mozaicul

 

Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în parteneriat cu Editura Aius, revista „Mozaicul”, Consiliul Județean Dolj, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Craiova și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala „Tudor Arghezi” Dolj, găzduiește miercuri, 25 octombrie 2023, evenimentul cultural intitulat „Zilele Revistei Mozaikul 185 – Mozaicul 25. Identitate națională și conștiință europeană. Personalități și reviste culturale românești de pretutindeni care au promovat / promovează cultura românească”.

Evenimentul marchează aniversarea a 25 de ani de apariție a revistei Mozaicul, serie nouă, sub egida Editurii Aius, și a 185 de ani de la apariția primei reviste de cultură din Oltenia, Mozaikul, întemeiată de Constantin Lecca.

Întâlnirea va fi organizată pe două secțiuni, ce vor avea loc în intervalele orare 11.00-13.00 și 16.00-18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Acest eveniment cultural va fi moderată de prof. univ. dr. Mihaela Albu și îi avea ca invitați pe prof. univ. dr. Nicolae Panea și prof. univ. dr. Dan Anghelescu.

Biroul de presă al Muzeului Cărții și Exilului Românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *