Conferință de presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” alături de Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” organizează luni, 27 noiembrie, începând cu ora 15.30, în sala “Marin Sorescu” (American Corner), o conferința de presă pe marginea lansării Kitului Educațional rezultat în urma implementării proiectului “CRESC la bibliotecă”.

Obiectivul conferinței de presă constă în prezentarea Kitului Educațional, veritabil instrument de lucru necesar tuturor celor preocupați de implementarea de activități culturale și educative subsumate marcării Centenarului Marii Unirii din 1918. Caracterul flexibil și adaptabil al activităților incluse în Kitul Educațional, multitudinea de exemple, situații și ipoteze de lucru propuse spre implementare, se constituie într-un catalog de bune practici, recomandări și indicații cu privire la studiul grupului țintă, adaptarea mediului de lucru și, implicit, a facilitatorului în acord cu nevoile respectivului grup, precum și planuri de lecție cu o structură accesibilă. Lansarea și prezentarea Kitului Educațional vor fi realizate de Daniel Nazare, managerul Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov.

Prin prezentarea și diseminarea experiențelor, principiilor și valorilor în baza cărora s-a desfășurat proiectul “CRESC la bibliotecă” se urmărește atât promovarea culturii incluzive, bazată pe asigurarea și încurajarea accesului liber la cultură și educație, cât si înlăturarea unor termeni anacronici precum “excludere” și “izolare” din discursul public cultural și social.

Proiectul “CRESC la bibliotecă”, lansat de Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” din Braşov şi implementat în patru biblioteci publice din România: Braşov, Craiova, Reşiţa şi Zalău, a constat în desfăşurarea unui număr de trei ateliere interactive de istorie, corespondenţă şi tehnică a interviului, activităţi subsumate unor subiecte istorice precum “Marea Unire din 1918” şi “Participarea României la Primul Război Mondial”. La atelierele interactive desfăşurate la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” au participat 10 copii de la centrele sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *