4/4 Pentru Prieteni

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a desfășurat miercuri, 4 aprilie, proiectul “4/4 Pentru Prieteni”. Acțiunea a fost prilejuită de comemorarea unei jumătăți de veac de la moartea activistului american Dr. Martin Luther King Jr. și a constat în activități de lectură și bricolaj la care au luat parte copiii Centrului Social “Aripi de Lumină” Craiova.
Bibliotecarii le-au vorbit copiilor despre importanța culturii și lecturii, utilitatea cunoașterii limbilor străine, respectiv modalitățile de păstrare și promovare a cărților. De asemenea, copiii au confecționat semne de carte și diferite decorațiuni din hârtie cu motive pascale.
Proiectul “4/4 Pentru Prieteni” este organizat sub egida Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și se desfășoară în toată România. În Municipiul Craiova, proiectul este desfășurat de American Corner.
“Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” are o colaborare  solidă cu centrele sociale din Craiova. Copiii care provin de la Centrul Social “Aripi de Lumină” reprezintă unul dintre cele mai fidele publicuri țintă ale noastre. Proiectul “4/4 Pentru prieteni” are rolul de a încuraja consumul cultural prin lectură. Cartea, ca subiect principal, este cel mai bun pretext de întâlnire și colaborare, iar copiii și bibliotecarii împlicați în proiect o știu cel mai bine. Pentru acești copii dar și pentru toți ceilalți, vom continua proiectele educative prin care se urmărește promovarea lecturii, a înțelegerii și dialogului”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”