Conferință științifică

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 16 aprilie 2018, cu începere de la ora 12:00, în Biblioteca Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu, conferința susținută de prof. univ. dr. Jesús María Usunáriz (Universitatea din Pamplona), intitulată „España, los Habsburgo y la guerra de los Treinta Años: política, religión y estrategias / Spain, the House of Habsburg and the Thirty Years War: Politics, Religion and Strategies”.  

Conferința face parte dintr-un ciclu mai amplu dedicat celui de-al patrulea centenar al Războiului de Treizeci de Ani, eveniment istorico-politico-religios desfășurat în perioada 1618-1648. Jesús María Usunáriz este specialist în istoria Secolului de Aur spaniol (secolele XVI-XVII), dedicând în ultimii ani o atenție specială studiilor de istorie socială.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Aman susține echipa de handbal fete SCM Craiova

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” va fi prezentă sâmbătă, 14 aprilie 2018, pe esplanada Sălii Polivalente din Craiova.

În vederea susținerii echipei de handbal fete SCM Craiova în
în meciul pe care îl va disputa în compania echipei Kastamonu Belediyesi din Turcia, partidă decisivă contând pentru calificarea în faza finală a Cupei EHF, bibliotecarii de la Aman vor fi prezenți în mijlocul suporterilor cu activități de face painting. De asemenea, toți cei care se vor opri la standul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” vor primi în dar baloane alb-albastre, dar și brățări și stegulețe în culorile clubului.

“Performanța sportivelor de la SCM Craiova este una istorică. Parcursul fetelor în Cupa EHF este demn de laudă și, sperăm noi, bibliotecarii vor contribui la crearea unei atmosfere incendiare în ziua meciului. Vom fi prezenți pe esplanada Sălii Polivalente din Craiova unde îi vom colora în alb-albastru pe suporterii echipei noastre. Calificarea în finala Cupei EHF, după prestația excelentă din Turcia, este un obiectiv viabil și prezintă un interes enorm pentru Craiova și sportul românesc. Tocmai de aceea, biblioteca se implică activ în susținerea echipei locale de handbal”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Aman participă la Festivalul Primăverii

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” participă, în perioada 14-15 aprilie 2018, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Primăverii.
La evenimentul găzduit de Centrul Multifuncțional Craiova, biblioteca va participa cu o serie de activități culturale și educative precum jocuri interactive, sesiuni de lectură și ateliere face painting și desen. Copiilor le sunt rezervate și atelierele hand made, activități în cadrul cărora au posibilitatea să-și demonstreze iscusința și priceperea. De asemenea, la standul bibliotecii va fi organizată o expoziție de carte.

“Festivalul Primăverii, asemeni celorlalte evenimente majore pe care le organizează Centrul Multifuncțional Craiova, produce o stare de emulație la nivelul comunității noastre. Reunirea tuturor instituțiilor de cultură din localitate într-un spațiu generos nu poate să prezinte decât avantaje pentru craioveni care, la sfârșit de săptămână, intenționează să marcheze primăvara într-un mod plăcut și relaxant. La fel ca în anii anteriori, biblioteca ia parte la această desfășurare de forțe cu activitățile pe care le derulăm neîntrerupt. Cei care vor ajunge la Centrul Multifuncțional trebuie să știe că îi așteptăm la standul nostru în vederea eliberării unui permis de bibliotecă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Primăverii se desfășoară la Centrul Multifuncțional Craiova în intervalul 14-15 aprilie 2018.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”