Clubul de dezbateri

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 13 aprilie, începând cu ora 16.00, în sala “Marin Sorescu”, cea de-a treia întâlnire a Clubului de Dezbateri coordonat de Adrian Jurge, voluntar american.
Cu acest prilej, va fi difuzat filmul “Darwin’s Dilema”, o producție Illustra Media, 2009, prin care se încearcă sublinierea contradicției dintre teoria lui Darwin și descoperirile geologice care relevă apariția bruscă a organismelor complexe, fara faze intermediare.

Activitățile Clubului de Dezbateri se adresează tuturor celor interesați de știință și perfecționarea limbii engleze. În cadrul primelor două întâlniri au fost difuzate filmele  „The Privileged Planet” și “Unlocking The Mystery of Life”.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Book Reading

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 13 aprilie, începând cu ora 18.00, în sala “Marin Sorescu”, prima întâlnire a proiectului „Book Reading”.

Tema primei întâlniri va consta în prezentarea și dezbaterea romanului “Dracula”, autor Bram Stoker. Scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea, cartea “Dracula” s-a inspirat din legendele legate de domnia voievodului român Vlad Țepeș și, deși nu a cunoscut un succes răsunător în anii imediat următori lansării, romanul lui Bram Stoker a devenit un best-seller mulțumită ecranizărilor din secolul XX.

Proiectul este inițiat și coordonat de Samuel Peters, voluntar american și se adresează tuturor celor preocupați de limba engleză și literatura universală.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”