Lansare de carte și revistă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova organizează miercuri, 18 decembrie 2019,la ora 17:30, în Holul de Onoareal Muzeului de Artă, lansarea volumuluiSimona”, autori Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu, precum și ediția festivă a revistei „Tango-Marea Dragoste”.

Evenimentul editorial va fi moderat de Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”. Și-au anunțat participarea Alice Năstase Buciuta, Dara Codescu, Lavinia Pintea Tatomir și Constantin Preda.

Dara Codescu și Alice Năstase Buciuta au scris împreună cartea „Simona”, dedicată jurnalistei și scriitoarei Simona Catrina, recent dispărută dintre noi. Volumul este o îmbinare de confesiuni și dezvăluiri din care nu lipsesc nici plânsul, dar nici râsul, atât de definitoriu pentru felul Simonei de a vedea lumea, o urzeală de doruri și amintiri în care sunt prinse, ca niște giuvaeruri, texte inedite, splendide, spumoase, valoroase, pline de umor, scrise de Simona Catrina”.

Alice Năstase Buciuta

 Alice Năstase Buciuta este scriitoare și jurnalistă, filolog și psiholog, doctor în științe politice, autoare a numeroase cărți și redactor șef al revistei Tango-Marea Dragoste, pe care a creat-o împreună cu Simona Catrina, în urmă cu 15 ani.

Dara Codescu este scriitoare și jurnalistă, filolog și profesor, cronicar Tv și radio – și mama Simonei Catrina.

Noua ediție a revistei Tango-Marea Dragosteeste o ediție festivă, dedicată marilor personalități ale prezentului, iar în paginile sale își dau întâlnire cei mai frumoși și mai iubiți reprezentanți ai lumii culturale și artistice din țara noastră, într-un șir de interviuri de colecție cu: Marina Constantinescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Horia-Roman Patalpievici, Ioana Nicolaie, Cristian Bădiliță, Viorel Ilișoi, Nadine Voindrouh, Ramona Popescu sau dirijorul Alessandro Cedrone. Nu lipsesc din revistă întâlnirile cu personalități ale Craiovei, precum soții Cornelia și Mihai Anghel – creatorii vinurilor de la Domeniul Coroanei Segarcea, Ramona Berceanu și povestea restaurantului Epocasau doctorii Simona și Gabriel Ianoși.


Biroul de Presă

al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

SĂ FIM MAI BUNI

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a încheiat vineri, 13 decembrie 2019, a zecea ediție a campaniei „Să fim mai buni”. De-a lungul celor trei săptămâni de campanie, la sediul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” au venit numeroși copii care au vrut să doneze o jucărie, bilanțul campaniei fiind, ca de fiecare dată, pe măsura așteptărilor. Nu mai puțin de 20 de cutii pline cu jucării așteaptă acum să ajungă la copiii defavorizați.

Joi, 19 decembrie 2019, la ora 8.30, bibliotecarii vor duce jucăriile colectate la Școala Gimnazială Teslui, Grădinița Teslui, Școala Gimnazială Gângiova, Grădinița Gângiova, Școala Tărțăl, precum și Grădinița Țărțăl.

La această campanie de strângere de jucării au participat copiii de la unitățile de învățământ înscrise în proiectul „Grădinița pentru prichindei și copii mai măricei”, coordonați de cadrele didactice, dar și alți micuți cititori ai Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, care au aflat despre această acțiune și au dorit sa facă o surpriză în prag de sărbători altor copii.

Campania „Să fim mai buni” a avut un dublu rol. Copiii înscriși în proiect au învățat să dăruiască, să aducă zâmbetul pe buze copiilor mai puțin norocoși decât ei, iar copiii la care vor ajunge jucăriile se vor bucura și își vor petrece sărbătorile de iarnă în compania darurilor primite.