Vreau sa fiu student

Biblioteca Județeană Dolj  „Alexandru și Aristia Aman” Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Universitatea Din Craiova, Facultatea De Litere, Departamentul De Limbi Moderne Aplicate și Liceul de Industrie Alimentară Craiova organizează în data de 23 mai 2023, la ora 10.30, activitatea „Ai carte, ai parte!”, din cadrul programului „Vreau să fiu student!”.

La acest eveniment vor participa elevi de gimnaziu și liceu de la Liceul de Industrie Alimentară Craiova. Atelierul, care va avea loc la secția Mediatecă și American Corner Craiova, din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”,  va consta în vizionarea unei expoziții de carte și un atelier STEAM: „Învățăm să codăm cu ajutorul Ozobots”.

Acest proiect dorește să încurajeze tinerii să își urmeze visul, acela de a deveni studenți, prin dobândirea unor deprinderi care să îi ajute să-și însușească cunoștințele necesare, prin motivarea acestora să creadă în forțele proprii, să învețe pentru a-și atinge potențialul și a deveni studenți în viitorul apropiat, construindu-și un viitor frumos și luminos.

Biroul de presă al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman

Synaxis

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, organizează miercuri, 24 mai 2023, în sala „Academician Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17, al cincilea atelier de lectură Synaxis dedicat Paternității și uceniciei, intitulat „Ce ne datorează societatea? Și ce-i datorăm noi în schimb?”.

Prelegerea va fi susținută de conf. univ. dr. Gabriela Motoi de la Facultatea de Științe Sociale, din cadrul Universității din Craiova. Conferința și dezbaterea în jurul cărții lui Minouche Shafik (Ce ne datorăm unii altora. Un nou contract social pentru o lume mai bună) pleacă de la două teze: cea a contractualismului clasic, promovat de Jean Jaques Rousseau, care considera faptul că prin contractul social, societatea funcționează ca un „corp moral și colectiv”, și cea de-a doua, a filosofului și sociologului Eugeniu Speranția, care promova ideea că „individul este un veșnic debitor al societății”.

Atelierul de lectură Synaxis, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, a fost conceput din dorința de a orienta lecturile studenților și de a încuraja dezbaterile transdisciplinare atât de necesare în contextul actual. Fiecare întâlnire are în centru o carte reprezentativă, care oferă o perspectivă specifică asupra temei generale, Paternitate şi ucenicie. Lectura constituie punctul de plecare al unei călătorii mai ample, întreprinse sub îndrumarea unor invitați, specialiști în domeniu.

Întâlnirile furnizează cadrul propice nașterii unor discuții vii, a reflecțiilor și a reacțiilor menite să suscite interogații și căutare personală. Prelegerile susținute de-a lungul anului vor fi publicate într-un volum dedicat temei, împreună cu discuțiile și sugestiile participanților la dezbatere.

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații și înscrierea la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  „Alexandru și Aristia Aman”